Νέα άρθρα

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα : κάψτε θερμίδες ακόμα πιο γρήγορα!

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα

Η αεροβική ή αλλιώς αερόβια  άσκηση, σημαίνει  άσκηση με αέρα, είναι η γυμναστική που για να πραγματοποιηθεί  χρειάζεται οξυγόνο και βοηθά τον οργανισμό να κάνει περισσότερες καύσεις λόγω της μεγαλύτερης οξυγόνωσης των ιστών. Αν όμως σας ενδιαφέρει να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως, ανεβάστε την ένταση της προσπάθειας σας, τόσο σε χρόνο όσο και σε δύναμη. Να είστε σίγουροι όμως ότι είστε σωματικά ικανοί για περισσότερο ζόρισμα και πως δεν θα έχετε τραυματισμούς.

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα: πως μπορώ να κάψω πιο γρήγορα θερμίδες;

Όταν κάνετε αεροβική άσκηση, η ένταση στην προσπάθεια μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε αρκετές θερμίδες όχι μόνο κατά την διάρκεια της γύμνασης αλλά και για αρκετή ώρα μετά από αυτήν,  λόγω του μεταβολικού προφίλ που αναπτύσσει ο οργανισμός. Σε γενικές γραμμές, οι ασκήσεις αεροβικής πρέπει να γίνονται με τόση ένταση ώστε να μην σας κόβεται η ανάσα από την προσπάθεια. Όμως για να συνδυάσουμε καλύτερα και πιο πετυχημένα αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα είναι καλό να έχουμε υπόψη τα εξής:

  • με ήπιας έντασης ασκήσεις το κάψιμο των θερμίδων σταματά πολύ πιο γρήγορα μετά την άσκηση ενώ  με ασκήσεις υψηλής έντασης συνεχίζεται για περισσότερο χρονικό διάστημα.

 

  • Οι εναλλασσόμενες ασκήσεις χαμηλής και υψηλής έντασης θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως ενώ ταυτόχρονα θα σας δίνουν την δυνατότητα να ξεκουράζεστε όταν η ένταση της προσπάθειας θα χαμηλώνει.

 

  • Στο περπάτημα, να συμπεριλαμβάνετε διαστήματα με πολύ γρήγορο περπάτημα, γιαόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να αντέξετε και στην συνέχεια να χαμηλώνετε τον ρυθμό σας για να ξεκουραστείτε. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται την ώθηση στον οργανισμό σας για περισσότερο κάψιμο θερμίδων.

 

  • Εάν έχετε την κατάλληλη υγεία και μπορείτε να αντέξετε, αυξήστε όχι μόνο την ένταση της άσκησης αλλά και την χρονική διάρκεια της για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα  τόσο πριν όσο και μετά την γυμναστική σας.

 

  • Εάν σας αρέσει το ποδήλατο (στατικό ή κανονικό), γυμναστείτε σε μεγάλη ένταση για όσο αντέξετε, στην συνέχεια για 1-2 λεπτά ξεκουραστείτε με χαλαρές πεταλιές μέτριας έντασης και ξανασυνεχίστε σε πιο έντονα επίπεδα. Πάλι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στο κάψιμο των θερμίδων.
Αεροβική άσκηση

Αεροβική άσκηση

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα :πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Μην φτάνετε τον εαυτό σας στα όρια του στον βωμό του αδυνατίσματος. Για να αντέξετε στην μεγαλύτερη ένταση της άσκησης σας θα πρέπει να είστε σωματικά γυμνασμένοι και να έχετε μια σχετική εμπειρία από γυμναστική. Σταματήστε την άσκηση  σας όταν :

αδυνάτισμα

Αεροβική άσκηση και αδυνάτισμα μπορούν να συνδυαστούν άψογα με πολύ καλά αποτελέσματα.  Όπως σε όλες όμως τις προσπάθειες αδυνατίσματος έτσι και εδώ,  πρέπει να υπάρχει η υπομονή και η επιμονή, το μέτρο και ο σωστός σχεδιασμός, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωστή διατροφή παραμένει πάντα η πρώτη παράμετρος επιτυχίας για το αδυνάτισμα.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top