Νέα άρθρα

Γνωρίζετε ότι τα φρούτα που περιέχουν την ουσία πηκτίνη μας προστατεύουν από την ραδιενέργεια του περιβάλλοντος;

πηκτίνη

Γνωρίζετε ότι τα φρούτα που περιέχουν την ουσία πηκτίνη μας προστατεύουν από την ραδιενέργεια του περιβάλλοντος;

Γνωρίζετε ότι τα φρούτα που περιέχουν την ουσία πηκτίνη μας προστατεύουν από την ραδιενέργεια του περιβάλλοντος;

Σε μακροχρόνιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μολυσμένες από ραδιενέργεια περιοχές, όπως στην Ουκρανία σε περιοχές κοντά στο Τσερνομπίλ αλλά και στην Λευκορωσία, εξήχθη το συμπέρασμα ότι η προσθήκη στο καθημερινό διαιτολόγιο φυτών, φρούτων και λαχανικών που περιέχουν μεγάλα ποσά πηκτίνης, βοηθά αποτελεσματικά στην αποβολή των ραδιονουκλεϊδίων από τον οργανισμό των ανθρώπων που τα καταναλώνουν συστηματικά. Οι ερευνητές του Ουκρανικού κέντρου Ιατρικής Ακτινοβολίας διαπίστωσαν ότι η πηκτίνη έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να βοηθά στην αποβολή των τοξικών βαρέων μετάλλων και των ραδιονουκλεϊδίων από τον οργανισμό.

Οι τροφές που περιέχουν πηκτίνη είναι :

Όλα τα φρούτα και ειδικά τα φρούτα με λεπτή, λεία φλούδα (μήλα, κυδώνια) αλλά και τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, σαγκουίνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, γλυκολέμονο).

Πορτοκάλια

Πορτοκάλια

Οι ηλιόσποροι

ηλιόσποροι

ηλιόσποροι

Οι βλαστοί

βλαστοί

βλαστοί

Οι ξηροί καρποί

ξηροί καρποί

ξηροί καρποί

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και όλα τα λαχανικά γενικότερα.

λαχανικά

λαχανικά

Ορισμένα βότανα (γεντιανή, Αλθαία, ραβέντι, άγριο τριαντάφυλλο)

ραβέντι

ραβέντι

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΠΗΓΕΣ:

1.Δ.ΜΠΟΣΚΟΥ : «Χημεία τροφίμων», εκδόσεις Γαρταγάνη, (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2004).

2.Γεωργίου Μανουσάκη : «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», έκδοση Γεωργίου Μανουσάκη, (2008).

Comments are closed.

Scroll To Top