Νέα άρθρα

Γνωρίζετε ότι είναι προτιμότερο να ΜΗΝ καταναλώνετε παραωριμασμένα σταφύλια;

 παραωριμασμένα σταφύλια

παραωριμασμένα σταφύλια

Γνωρίζετε ότι είναι προτιμότερο να ΜΗΝ καταναλώνετε παραωριμασμένα σταφύλια;

Τα σταφύλια είναι πολύ πλούσια σε πολυφαινόλες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, σε ρεσβερατρόλη (φυτοαλεξίνη) ουσία που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών και εμφανίζει ισχυρή αντιγηραντική δράση, αλλά και σε πληθώρα άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τα βλαβονοειδή.

Οι ουσίες αυτές βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε σταφύλια που ΔΕΝ είναι πολύ ώριμα, παραγινωμένα. Ιδανικότερα, το σταφύλια που μόλις έχουν κοπεί από το αμπέλι και δεν είναι πολύ ώριμα, είναι ακόμα πιο θρεπτικά.

 παραωριμασμένα σταφύλια

παραωριμασμένα σταφύλια

Για να διαπιστώσετε πότε τα σταφύλια δεν είναι παραγινωμένα, προσέξτε το κοτσάνι τους να είναι τρυφερό και να κόβεται με το χέρι. Οι ρόγες πρέπει να μην είναι μαλακές και εύθρυπτες, ενώ πρέπει να συγκρατούνται σταθερά στο κοτσάνι και όχι να φεύγουν από αυτό μετά από ελαφρύ τίναγμα.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top