Νέα άρθρα

Πρωινό στις εξετάσεις: στυλό, νερό, χαρτομάντιλα και…σοκολάτα!

Πρωινό στις εξετάσεις: στυλό, νερό, χαρτομάντιλα και…σοκολάτα!

Πρωινό στις εξετάσεις: στυλό, νερό, χαρτομάντιλα και…σοκολάτα!

Μια βασική παράμετρος επιτυχίας στις εξετάσεις είναι η διατροφή του ατόμου και ιδιαίτερα το πρωινό γεύμα που θα καταναλώσει, πηγαίνοντας το πρωί στο εξεταστικό κέντρο. Μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές  για το πρωινό στις  εξετάσεις είναι:

Πρωινό στις εξετάσεις: στυλό, νερό, χαρτομάντιλα και…σοκολάτα!

  • Καλό θα ήταν ο υποψήφιος να ξυπνήσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν φύγει για τις εξετάσεις, ώστε να καταναλώσει με την ησυχία του πρωινό και να προλάβει ο εγκέφαλος του να τεθεί πλήρως σε λειτουργία. 

 

  • Εάν πίνει καφέ και είναι μαθημένος στην κατανάλωση καφεΐνης, καλό θα ήταν το πρωινό του πριν από τις εξετάσεις να περιλαμβάνει ένα μέτριο σε μέγεθος φλιτζάνι- ποτήρι καφέ. Εάν το παιδί σας δεν πίνει καφέ, καλό θα ήταν να το παραλείψει για να αποφύγει την επίδραση της καφεΐνης.

 

  • 2-3 φέτες ψωμί μαύρο ή ολικής είναι απαραίτητο να υπάρχει στο πρωινό του υποψηφίου, ώστε να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται και να μην πεινάσει στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Το μαύρο-ολικής ψωμί λόγο της φυτικής ίνας που περιέχει, θα βοηθήσει τον υποψήφιο να αργήσει να πεινάσει γιατί θα χωνευτεί αρκετά αργότερα από το λευκό ψωμί, κρατώντας τον υποψήφιο σε εγρήγορση.

 

  •  Μαρμελάδα, μέλι , ταχίνι με μέλι ή άλλη γλυκιά ουσία για επάλειψη είναι ότι πρέπει για το πρωινό σε κάθε είδους εξετάσεις γιατί η ζάχαρη που  περιέχει, θα βοηθήσει κατά πολύ στην διαδικασία της σκέψης και άρα στην απόδοση του υποψηφίου. Αν το παιδί δεν προτιμά τις γλυκείς τροφές, τότε κασέρι και αλλαντικό ή αυγό βραστό θα ήταν επίσης εύστοχες «αλμυρές» επιλογές.

 

  • Προσθέστε μαζί και ένα γαλακτοκομικό προϊόν (1 ποτήρι γάλα-ξινόγαλο-αρριάνι ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι) για να προσδώσετε ενέργεια και το απαραίτητο αλάτι στον οργανισμό. Εάν προτιμήσετε το γιαούρτι βάλτε και λίγους ξηρούς καρπούς ή/και 1 μπανάνα και έχετε ένα πλήρες πρωινό.

 

  • Προσθέστε και 2-3 μπουκιές σοκολάτας με ζάχαρη για έξτρα ενέργεια. Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε ξερά φρούτα με ζάχαρη.

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: το πρωινό  στις  εξετάσεις είναι απολύτως απαραίτητο. Είναι καλό να μην περιέχει πολλά λιπαρά, βούτυρο ή λάδι όπως για παράδειγμα: πίτες, μπουγάτσες για να μην είναι βαρύ και δύσπεπτο, να μην περιέχει μεγάλο ποσοστό υγρών ώστε να μην προκαλέσει συχνοουρία και να μην περιέχει τρόφιμα πικάντικα ή πολύ αλμυρά. Το σκέτο κουλούρι επειδή δεν περιέχει πρωτεΐνη, δεν θα κρατήσει το παιδί χορτάτο για πολλή ώρα.

Πρωινό και εξετάσεις πάνε μαζί: Καλή επιτυχία!Πρωινό στις εξετάσεις: στυλό, νερό, χαρτομάντιλα και…σοκολάτα!

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρoγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Comments are closed.

Scroll To Top