Νέα άρθρα

Οι σφραγίδες στα κρέατα : γνωρίζετε πως να «διαβάζετε» τις σφραγίδες των κρεάτων;

σφραγιδες κρεατων

Οι σφραγίδες στα κρέατα : γνωρίζετε πως να «διαβάζετε» τις σφραγίδες των κρεάτων;

Όταν ψωνίζουμε στο κρεοπωλείο, πολλές φορές ζητούμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει κάποιο κομμάτι κρέατος που εμείς επιθυμούμε. Πόσο συχνά όμως κοιτάζουμε την σφραγίδα που φέρει επάνω του το κρέας που μας πουλά; Γνωρίζουμε τι σημαίνουν ακριβώς αυτές οι σφραγίδες στα κρέατα; Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε την προέλευση και την ποιότητα του σφάγιου που σχετίζεται αντίστοιχα με το χρώμα και το σχήμα που φέρουν οι σφραγίδες στα κρέατα.

σφραγιδες κρεατων

ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:

ΜΠΛΕ : τότε πρόκειται για σφάγια του εσωτερικού, τα οποία είναι κατάλληλα για κατανάλωση χωρίς περιορισμούς.
ΠΡΑΣΙΝΟ : τότε πρόκειται για σφάγια του εξωτερικού, τα οποία είναι κατάλληλα για κατανάλωση χωρίς περιορισμούς.
ΚΟΚΚΙΝΟ : τότε πρόκειται για σφάγια εσωτερικού και εξωτερικού που κρίνονται ακατάλληλα για κατανάλωση και πρέπει να οδηγούνται υποχρεωτικά στην καταστροφή.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ :

Σφραγίδες κρεάτων

Σφραγίδες κρεάτων

 

©Το  infographic ανήκει  αποκλειστικά στο diaitologia.gr. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του infographic χωρίς την αναφορά της πηγής και του λογότυπου του του diaitologia.gr. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά από τον νόμο. 

σφραγιδες κρεατων

Υπενθυμίζεται ότι οι σφραγίδες στα κρέατα μπορεί περιμετρικά να φέρουν την ένδειξη «κτηνιατρικός έλεγχος» και στο κέντρο τους την πόλη στην οποία διεξήχθη ο έλεγχος αυτός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα σφάγια είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

            Όταν ψωνίζετε, ζητήστε πάντοτε να δείτε την σφραγίδα του κρέατος και αν δεν μείνετε ευχαριστημένοι, ζητήστε κάποιο άλλο προϊόν ακόμα και αν σας διαβεβαιώσουν για την άριστη ποιότητα των κρεάτων.

            Κρέατα τα οποία δεν φέρουν σφραγίδες, είναι πάντοτε αναξιόπιστα.

Πηγές

1.Δημήτριος Φουρτουνόπουλος, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής : “Επιστήμη τροφίμων Ι” (Θεσσαλονίκη 2007)

2.Δημήτριος Φουρτουνόπουλος, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής : “Επιστήμη τροφίμων ΙΙ” (Θεσσαλονίκη 2007).

 

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top