Νέα άρθρα

Ψυχολογία και διατροφή: 10 + θετικές σκέψεις για να πετύχω στην δίαιτα!

Ψυχολογία και διατροφή: 10 + θετικές σκέψεις για να πετύχω στην δίαιτα!

Ψυχολογία και διατροφή: 10 + θετικές σκέψεις για να πετύχω στην δίαιτα!

Πόσες φορές έχουμε ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα διατροφής για να χάσουμε βάρος και δεν τα έχουμε καταφέρει; Ψυχολογία και διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες σε βαθμό αλληλοκάλυψης, αλληλοσυμπλήρωσης.

Όταν όμως μιλάμε για ψυχολογία και διατροφή τι ακριβώς εννοούμε; Ποιες θα μπορούσαν να είναι εκείνες οι θετικές σκέψεις που θα μας βοηθούσαν να πάμε παρακάτω, να επιτύχουμε τον στόχο μας και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την δίαιτα-διατροφή μας;

Ψυχολογία και διατροφή: 10 + θετικές σκέψεις για να πετύχω στην δίαιτα!

Είναι καλό να σκέπτομαι ότι:

 1. Κάνω δίαιτα όταν το αποφασίσω εγώ. Ακόμα και αν οι άλλοι μου επισημαίνουν ότι το βάρος μου αυξήθηκε, αν εγώ δεν θέλω πραγματικά να χάσω βάρος είναι δύσκολο να το πετύχω.
 2. Κάνω δίαιτα για δικούς μου λόγους, όχι για λόγους άλλων. Η δίαιτα είναι δική μου υπόθεση, κάτι το οποίο είναι καλό και σκόπιμο να στηρίζεται πάνω σε δικά μου κίνητρα, κίνητρα που θέτω εγώ.
 3. Κάνω δίαιτα την περίοδο που έχω τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις.
 4. Θέτω χαμηλούς στόχους και σταδιακά τους αναπροσαρμόζω μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω. Αν κάνω το αντίθετο, η δίαιτα-διατροφή θα μου φανεί βουνό και θα μου προσδώσει άγχος πριν ακόμα ξεκινήσω!
 5. Ζήτω βοήθεια από το περιβάλλον μου, μόνο εφόσον γνωρίζω ότι το περιβάλλον μου θα με στηρίξει στην προσπάθεια μου. Εάν οι άλλοι δεν είναι σύμμαχοι μου, δεν υπάρχει λόγος να ζητήσω την κατανόηση και την βοήθεια τους.
 6. Δεν κάνω στερητικές δίαιτες που με παθαίνουν στην πείνα και με περιορίζουν στην κοινωνική μου ζωή. Ψυχολογία και διατροφή συνεπάγονται διασκέδαση και κοινωνικότητα.
 7. Επιβραβεύω τον εαυτό μου κάθε φορά που φτάνω σε έναν στόχο που έχω θέσει.
 8. Έχω συνέχεια στο μυαλό μου τα οφέλη από το χάσιμο του βάρους κι δεν εστιάζω στις δυσκολίες που ενδεχομένως συναντώ.
 9. Σκέπτομαι τα προβλήματα υγείας που μου προκαλεί το περιττό βάρος. Ώρα να τα αποχωριστώ.
 10. Με την σωστή διατροφή τρέφομαι υγιεινά και εγώ και η οικογένεια μου.
 11. Αποτελώ παράδειγμα για τα παιδιά μου. Εάν με βλέπουν με περιττά κιλά, τι εικόνα σώματος θα σχηματίσουν αυτά για τον δικό τους εαυτό;

 

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

 Πηγές:

 1.Κουγιουμτζής Γ., Λουκά Δ. (2018) «Συμβουλευτική και συνηγορία. Προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψυχικής υγείας». Αθήνα, Εκδόσεις Γρηγόρη.

2.Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2004). Συνηγορία για την ψυχική υγεία : πακέτο οδηγιών για την πολιτική και τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Comments are closed.

Scroll To Top