Νέα άρθρα

Αν τρώμε κάθε μέρα κρέας και σαλάτα πειράζει;

κρέας και σαλάτα

Αν τρώμε κάθε μέρα κρέας και σαλάτα πειράζει;

Αν τρώμε κάθε μέρα κρέας και σαλάτα πειράζει;

Φυσικά και πειράζει, επηρεάζει την υγεία μας. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα χρειάζεται  την γνώση ενός άλλου θεμελιώδους ερωτήματος που ελάχιστοι μπορούν να απαντήσουν: Τι είναι ένα γεύμα; Γεύμα είναι οτιδήποτε γεμίζει το πιάτο μας με 50% θερμίδες από λαχανικά και σαλάτες, 25% θερμίδες από υδατάνθρακες και αμυλώδη τρόφιμα  και 25% θερμίδες από πρωτεΐνες που μπορεί να μην είναι πάντοτε κρέας. Ως γεύμα λοιπόν δεν μπορούμε να ορίσουμε το γνωστό σε όλους μας «κρέας και σαλάτα».

Η υπέρ-πρόσληψη κρέατος και άρα πρωτεΐνης σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση οδηγεί αποδεδειγμένα σε υπερφόρτωση των νεφρών και του ήπατος με παραπροϊόντα μεταβολισμού των πρωτεϊνών, το κορεσμένο λίπος του κρέατος οδηγεί  σε αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ η περίσσεια των θερμίδων που προέρχονται από το κρέας οδηγούν σε αύξηση του λίπους και του βάρους.

κρέας και σαλάτα

Αν τρώμε κάθε μέρα κρέας και σαλάτα πειράζει;

Η δε πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής απαντά στο ερώτημα αυτό προτρέποντας μας να καταναλώνουμε υδατάνθρακες καθημερινά σε λογικές ποσότητες και μας πληροφορεί ότι αυτοί μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η βάση της διατροφής μας. Το κρέας θα πρέπει να καταναλώνεται εβδομαδιαία ή αν πρόκειται για το κόκκινο κρέας, μηνιαία! Ας μην ξεχάσουμε ότι η μονοφαγία  που «προσφέρει» το κρέας και η σαλάτα, μας αφαιρεί επιλογές από το διαιτολόγιο και επηρεάζει  αρνητικά την ψυχολογία και άρα την προσωπικότητα μας.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top