Νέα άρθρα

Κοτόπουλο και θερμίδες: Γνωρίζετε τα είδη του κοτόπουλου;

Κοτόπουλο και θερμίδες: Γνωρίζετε τα είδη του κοτόπουλου; 

Το κοτόπουλο θεωρείται από τα πλέον κατάλληλα είδη κρέατος για κατανάλωση, ιδίως από τα άτομα που προσέχουν την διατροφή τους. Ο λόγος; Θεωρείται και είναι από τα πιο άλιπα είδη κρέατος!

Πρόκειται στην ουσία για λευκό κρέας το οποίο κατατάσσεται στην οικογένεια των πουλερικών, έχει σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέρει στον οργανισμό σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και το σημαντικότερο; Περιέχει μικρά ποσοστά κορεσμένου «κακού» λίπους, ανάλογα φυσικά με το κομμάτι του κρέατος το οποίο επιλέγουμε να καταναλώσουμε.

Κοτόπουλο και θερμίδες

Η εικόνα θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε πόσες θερμίδες, ποια ποσοστά πρωτεϊνών καθώς και πόσα γραμμάρια κορεσμένου – κακού λίπος θα προσλάβουμε ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος που θα καταναλώσουμε στα 100 γραμμάρια ωμού προϊόντος, ανάλογα με το αν θα προσθέσουμε την πέτσα  ή όχι, ενώ γίνεται αναφορά και στα αλλαντικά κοτόπουλου.

Κοτόπουλο και θερμίδες

Κοτόπουλο και θερμίδες

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΠΗΓΕΣ

1.Δ.ΜΠΟΣΚΟΥ : «Χημεία τροφίμων», εκδόσεις Γαρταγάνη, (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2004).

2.Αντωνία Τριχοπούλου: «ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ», 3η έκδοση, εργαστήριο υγιεινής και επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (επιστημονικές εκδόσεις Παρισιανού, Αθήνα

 

Comments are closed.

Scroll To Top