Νέα άρθρα

Γαλοπούλα και θερμίδες – Γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχει η γιορτινή γαλοπούλα;

Γαλοπούλα και θερμίδες – Γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχει η γιορτινή γαλοπούλα;

Πρόκειται για ένα είδος κρέατος που έχει εκ φύσεως μικρό ποσοστό ολικού λίπους, χοληστερίνης και φυσικά θερμίδων και μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια, σε σχετικά μεγάλες ποσότητες, ειδικά τις γιορτινές ημέρες.

Ο παρακάτω πίνακας μας πληροφορεί κατάλληλα για την θρεπτική και θερμιδική αξία των πιο συχνά καταναλισκόμενων κομματιών σκούρου κρέατος γαλοπούλας :

Γαλοπούλα και θερμίδες

Γαλοπούλα και θερμίδες

  • Το πιο άλιπο κομμάτι του κρέατος θεωρείται το στήθος της γαλοπούλας χωρίς την πέτσα (1 γραμμάρια λίπος στα 100 γραμμάρια κρέατος), ενώ το σκούρο κρέας της έχει περισσότερο λίπος (2 γραμμάρια λίπος στα 100 γραμμάρια κρέατος).

 

  • Παρατηρήστε την υψηλή περιεκτικότητα της γαλοπούλας σε πρωτεΐνη καθώς τα 100 γραμμάρια λευκού κρέατος γαλοπούλας έχουν περίπου 25 γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, όσο περίπου και το σκούρο κρέας της.

 

  • Προτιμήστε μπούτι χωρίς πέτσα ή στήθος γαλοπούλας για να μην επιβαρύνεστε τόσο από λίπος όσο και από τα αντιβιοτικά που κρύβονται κάτω από το δέρμα του ζώου.

 

  • Το αλλαντικό της γαλοπούλας θεωρείται το πιο ελαφρύ σε λιπαρά και χοληστερόλη.

 

  • Αν πρόκειται να την καταναλώσετε τις γιορτινές ημέρες, δώστε βάση στις γαρνιτούρες ή την γέμιση που θα την συνοδέψουν και προσέξτε ιδιαίτερα το λίπος ή το ελαιόλαδο με το οποίο θα την μαρινάρετε για να την ψήσετε. Όσο πιο φειδωλοί είστε, τόσο λιγότερες θερμίδες θα πάρετε από το γεύμα σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top