Νέα άρθρα

Δίαιτα και προσωπικότητα των ατόμων: υπάρχει συσχετισμός;

Δίαιτα και προσωπικότητα

Δίαιτα και προσωπικότητα των ατόμων: υπάρχει συσχετισμός;

Δίαιτα και προσωπικότητα των ατόμων : υπάρχει συσχετισμός;

Υπάρχουν δίαιτες που δημιουργούνται με βάση την προσωπικότητα των ατόμων;

Όλες οι δίαιτες ή αλλιώς τα προγράμματα διατροφής για τον έλεγχο του βάρους δημιουργούνται ή οφείλουν να δημιουργούνται με βάση την προσωπικότητα των ατόμων. Με βάση την μοναδικότητα του καθενός. Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για να ελέγχει το βάρος του, είναι απολύτως αναγκαίο να είναι εξατομικευμένο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω του, στους ρυθμούς της ζωής του, στην κοινωνικότητα του, στις αδυναμίες του, στην προσωπικότητα του. Ένα πρόγραμμα διατροφής δεν μπορεί να είναι γενικό, απόλυτο, χωρίς περιθώρια προσαρμογής ή αλλαγών ακριβώς επειδή δεν θα καταφέρει να είναι ευέλικτο και πρακτικά εφαρμόσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να φτάσει τον στόχο του.

Δίαιτα και προσωπικότητα

Δίαιτα και προσωπικότητα

Από την  πλευρά του  ευθύνη έχει και ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος: θα πρέπει να ζητά, να απαιτεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και να μην αρκείται σε γενικές λύσεις, θα πρέπει να έχει την ωριμότητα να μην μιμείται τον διπλανό του που προσπαθεί να κάνει δίαιτα, αντιλαμβανόμενος την διαφορετικότητα του.

Ευθύνη όμως έχει και ο επαγγελματίας διαιτολόγος: Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην προσωπικότητα του ατόμου θα πρέπει να αντληθούν από τον επαγγελματία διαιτολόγο ώστε να δημιουργηθεί τελικά ένα εύστοχο πρόγραμμα διατροφής. Σε αυτήν ακριβώς την «ευστοχία» κρύβεται τόσο η επιτυχία του όλου προγράμματος όσο και η αποτελεσματικότητα του διαιτολόγου ως επαγγελματίας.

Δίαιτα και προσωπικότητα

Δίαιτα και προσωπικότητα

Ας λάβουμε υπόψιν ότι επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής δεν είναι εκείνο που μας κάνει μόνο να χάνουμε τα επιθυμητά κιλά, αλλά εκείνο που μας καθιστά ταυτόχρονα ικανούς κνα διατηρήσουμε τα κεκτημένα, τα «χαμένα» δηλαδή κιλά αλλά παράλληλα να λαμβάνουμε την απαραίτητη κατά περίπτωση γνώση.

⊗Συμβουλεύεσθε πάντοτε επαγγελματίες διαιτολόγους-διατροφολόγους που γνωρίζουν πώς να σας καθοδηγήσουν.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top