Νέα άρθρα

Αντηλιακά : πρωτοποριακά αντηλιακά χάπια από κοράλλια!

timthumb

Αντηλιακά :  πρωτοποριακά αντηλιακά χάπια από κοράλλια!

 

Ερευνητές του πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου , σε μακροχρόνια συνεργασία τους με αμερικανούς και αυστραλούς επιστήμονες  πραγματοποίησαν έρευνες σε διαφόρους κοραλλιογενής υφάλους της ανατολικής Αυστραλίας με σκοπό να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την φυσική αντηλιακή δράση που παρουσιάζουν τα κοράλλια.

Φαίνεται ότι τις έμφυτες φυσικές αντηλιακές τους ιδιότητες  τα κοράλλια τις οφείλουν σε συγκεκριμένες βιοχημικές διαδικασίες που έχουν όμως γενετική βάση. Οι επιστήμονες μπόρεσαν  να αντιγράψουν το γενετικό υλικό των κοραλλιών και τα συγκεκριμένα υπεύθυνα «αντηλιακά» γονίδια και είναι πλέον σε θέση να παρασκευάσουν με συνθετικό τρόπο  αυτές τις αντηλιακές ουσίες και να τις ενσωματώσουν σε ειδικά χάπια!

Οι δοκιμές των ουσιών αυτών στο ανθρώπινο δέρμα θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες  ώστε να εξακριβωθεί η  δράση και οι πιθανές παρενέργειες τους , ενώ οι ερευνητές πριν την παρασκευή του αντηλιακού χαπιού θα προχωρήσουν στην παρασκευή αντηλιακής κρέμας , γαλακτώματος ή γέλης  ώστε να περάσουν σταδιακά στην δημιουργία του χαπιού.

Η νέα δυναμική τάση στα  αντηλιακά , στοχεύει στην παρασκευή χαπιών πια και όχι κρεμών ή γαλακτωμάτων , σπρέι ή γελών  που θα λαμβάνονται από το στόμα και θα παρουσιάζουν τις ίδιες δράσεις  με τα μέχρι σήμερα γνωστά αντηλιακά μας προϊόντα , χαρίζοντας εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα , χωρίς την χρονοβόρα διαδικασία της επάλειψης. Επιπλέον το αντηλιακό χάπι δεν θα χρειάζεται επανάληψη  ούτε θα ξεπλένεται με το νερό.

Με τον εμπλουτισμό του χαπιού και με άλλες ουσίες και βιταμίνες , οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι τα αντηλιακά χάπια θα παρέχουν προστασία από τις ακτίνες του ηλίου και στα μάτια , όπως τα γυαλιά ηλίου!

 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Comments are closed.

Scroll To Top