Νέα άρθρα

15 συμβουλές για απώλεια βάρους

15 συμβουλές για απώλεια βάρους

15 συμβουλές για απώλεια βάρους

Είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε αλλαγές στην διαχείριση της απώλειας του βάρους σας; 

Ξεκινήστε από την κορυφή της λίστας, ακολουθήστε τις 15 συμβουλές για απώλεια βάρους και κατεβείτε στην λίστα όσο επιθυμείτε! Μήπως χρειάζεστε μόνο την 1η συμβουλή;

15 συμβουλές για απώλεια βάρους

 1. Επιλέξτε ένα σιτηρέσιο χαμηλό σε απλούς υδατάνθρακες (ζάχαρη), χαμηλό σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο) αλλά υψηλό σε φυτικές ίνες και μέτριο σε πρωτεΐνη. Προσέξτε την υπερβολική πρωτεΐνη, βλάπτει τα νεφρά σας.
 2. Φάτε όταν πεινάτε και μην μένετε νηστικοί για πολλές ώρες σε συνθήκες στέρησης τροφής. Με τον τρόπο αυτό επιβραδύνετε τις καύσεις του μεταβολισμού σας, «ξεμένετε» από ενέργεια, είστε υποψήφιοι για υπογλυκαιμία και άρα υπερφαγία, αποκτάτε κακή σχέση με το φαγητό και την απόλαυση που αυτό προσφέρει.
 3. Φάτε μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό με λιγότερο όμως ελαιόλαδο, αφού το ελαιόλαδο έχει πολλές θερμίδες (παρόλο που είναι εξαιρετικά υγιεινό).
 4. Τρώτε μόνο όταν πεινάτε και περιορίστε το τσιμπολόγημα. Από το τσιμπολόγημα λαμβάνετε πολλές περισσότερες θερμίδες από όσο νομίζετε.
 5. Περιορίστε τα γλυκά γεύματα, τα σνακ με πολλές θερμίδες μέσα στην διάρκεια της ημέρας και αντίστοιχα στην διάρκεια της εβδομάδας.
 6. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση φρούτων. Τα απλά σάκχαρα των φρούτων ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος ενώ τα οξέα των φρούτων βοηθούν στην χώνεψη και την εμφάνιση του αισθήματος της πείνας. Τα φρούτα δεν υποκαθιστούν το γεύμα μας γιατί δεν έχουν πρωτεΐνες.
 7. Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ. Πιείτε ποτά με μέτρια ή χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη ή ακόμη και με μηδέν περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
 8. Μην καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ξηρών καρπών που αν και υγιεινοί, έχουν πολλές θερμίδες. Δείτε εδώ και θα εκπλαγείτε: Θερμίδες και ξηροί καρποί : Αλατισμένοι ή ανάλατοι; Ωμοί ή καβουρδισμένοι;
 9. Ασκηθείτε με σύνεση, μην υπερβάλετε στο ασκησιολόγιο σας. Η άσκηση αυξάνει το αίσθημα της πείνας και καίει πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι νομίζετε.
 10. Αποφύγετε την καθιστική ζωή και κάνετε όποιου είδους κίνηση σας ευχαριστεί.
 11. Λιγότερο άγχος, περισσότερος ύπνος βοηθούν στην ορθή λειτουργία του θυρεοειδούς, των ορμονών και κατ’ επέκταση του μεταβολισμού. Κοιμηθείτε νωρίς.
 12. Μην ανυπομονείτε να χάσετε όλο το περιττό βάρος άμεσα, δώστε χρόνο στην προσπάθεια σας.
 13. Να είστε επίμονοι, ακόμη και αν η πρόοδος μερικές ημέρες δεν είναι άμεσα ορατή στη ζυγαριά σας. Μην τα παρατάτε.
 14. Εάν το βάρος δεν πέφτει, καταγράψτε τι τρώτε σε καθημερινή βάση. Συνήθως υποτιμάτε αυτό που πραγματικά έχετε καταναλώσει!
 15. Εάν το βάρος δεν πέφτει, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και ελέγξτε τις ορμόνες σας.

⊗Ακολουθήστε πραγματικά όσες συμβουλές θεωρείτε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. 

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική, 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top