Νέα άρθρα

Το τσάι: Γνωρίζετε ότι το μήκος του κορδονιού του τσαγιού υποδεικνύει τον χρόνο βρασμού του στο νερό;

τσάιΓνωρίζετε ότι το μήκος του κορδονιού του τσαγιού υποδεικνύει τον χρόνο βρασμού του στο νερό;

Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλιτζάνι τσάι απολαμβάνοντας το άρωμα, την γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του, είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε τα εξής:


Το νερό που χρησιμοποιείτε να έχει πολύ οξυγόνο και όχι πολλά άλατα (να μην είναι πολύ σκληρό). Όταν βράζει το νερό, το οξυγόνο που περιέχει απελευθερώνεται στον αέρα με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ενισχύει την γεύση και το άρωμα του τσαγιού. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιο χρόνο πρέπει να βράζουμε το κάθε είδος τσαγιού και όχι να το παραβράζουμε. Το μήκος του κορδονιού του τσαγιού, υποδεικνύει τον απαιτούμενο χρόνο βρασμού του.

Πρώτα ζεσταίνουμε το νερό στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι.

Το μαύρο και το τσάι Κεϋλάνης, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 85-100 βαθμών C, δηλαδή λίγο πριν το βρασμό, ενώ το πράσινο, το κίτρινο και το άσπρο τσαι χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία και λιγότερο χρόνο βρασμού γιατί είναι πιο «ευαίσθητα».

Τα βότανα που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τσαι και αφεψήματα είναι πιο δυνατά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο βρασμού σε μεγαλύτερη θερμοκρασία (3-6 λεπτά στους 100 βαθμούς), δηλαδή σε νερό που κοχλάζει.

Μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει νωρίτερα για να φτιάξετε τσαι, γιατί θα έχει χάσει όλο το οξυγόνο του.

τσάι

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Comments are closed.

Scroll To Top