Νέα άρθρα

9 TOP Τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο!

τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο

9 TOP Τροφές που αυξάνουν την

λίμπιντο!

Μπορεί η διατροφή να αυξήσει την λίμπιντο και την ερωτική μας διάθεση; Ποιες τροφές μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά σε αυτό; Πόσο συχνά πρέπει να τις καταναλώνουμε και σε ποια ποσότητα;

Η σωστή, ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή αποτελεί την λύση για την σωστή λειτουργία του οργανισμού γενικότερα. Ένα από τα κύρια οφέλη είναι και η αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, δηλαδή της λίμπιντο. Οι παρακάτω τροφές αποδεδειγμένα λειτουργούν θετικά όταν καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

9 TOP Τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο!

 

·        1.Μαύρα σμέουρα (βατόμουρα)

Περιέχουν φυτοχημικά συστατικά που ενισχύουν τόσο την λίμπιντο όσο και την σεξουαλική αντοχή. Καταναλώστε 10 μαύρα βατόμουρα ή αλλιώς μια κουταλιά της σούπας καρπούς βατόμουρων, σε καθημερινή βάση.

 

·        2.Μπρόκολο

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα και άρα βοηθά αποτελεσματικά την στυτική λειτουργία. Η κατανάλωση του λαχανικού αυτού έχει επίσης σχετιστεί και με την βελτιωμένη γυναικεία λίμπιντο. Απολαύστε το σαν σαλάτα σε καθημερινή βάση προσθέτοντας άφθονο λεμόνι το οποίο προσδίδει έξτρα βιταμίνη C στον οργανισμό.

 

·       3. Γαρίφαλο

Στην Ινδία το γαρίφαλο χρησιμοποιείται για την θεραπεία της ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας εδώ και αιώνες, λόγω των φυσικών του εκχυλισμάτων, τα οποία είναι ικανά να αυξήσουν την σεξουαλική διάθεση. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα οποιοδήποτε τσάι της αρεσκείας μας, να προσθέσουμε λίγο κύμινο, κανέλα και φυσικά γαρίφαλο και να έχουμε ένα νόστιμο, αφροδισιακό ρόφημα!

 

·      4 .Σύκα

Θεωρούνται εξαιρετικά ενισχυτικά της γονιμότητας και αυξάνουν την έκκριση των φερορμονών. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την ερωτική επιθυμία, την σεξουαλική έλξη και την κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Καταναλώστε τα σύκα ωμά ή ξερά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

·        5.Καρπούζι

Μπορεί να περιέχει 92% νερό αλλά το εναπομείναν 8% σε θρεπτικά συστατικά, είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική υγεία. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε κιτρουλίνη, ένα φυτοχημικό συστατικό που μετατρέπει την αργινίνη (ένα βασικό για τον οργανισμό αμινοξύ) σε νιτρικά οξείδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία κατά τον ίδιο τρόπο όπως η δραστική ουσία Σιλδεναφίλη (Viagra®).

 

·        6.Αυγά

Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλής ποιότητας, ζωική πρωτεΐνη. Οι πρωτεΐνες προσφέρουν στον οργανισμό την αντοχή για την εκπλήρωση της ερωτικής πράξης. Επιπλέον είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος L-αργινίνη, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία.

 

·        7.Κρόκος

Ένα από τα πολλά προτερήματα του κρόκου Κοζάνης, είναι η πληθώρα των αντιοξειδωτικών συστατικών του που μπορούν να βελτιώσουν την σεξουαλική απόδοση σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Επειδή δεν μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορείτε να τον προσθέτετε στα φαγητά σας ή στα ροφήματα σας, σε σχεδόν καθημερινή βάση.

 

·       8. Μαρούλι

Το μαρούλι Iceberg περιέχει οπιούχα συστατικά και αποδεδειγμένα βοηθά να ενεργοποιηθούν οι ορμόνες του φύλου και η σεξουαλική «αναζήτηση» του συντρόφου. Η πράσινη σαλάτα που θα περιέχει το μαρούλι αυτό, είναι μια καλή πρόταση για τα μεσημεριανά σας γεύματα.

 

·        9.Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ρύθμιση θερμοκρασίας του σώματος και άρα στην στυτική λειτουργία που οφείλεται σε μειωμένη αιμάτωση, ενώ ασκεί και προστατευτική δράση έναντι των ιών, δυναμώνοντας τον οργανισμό γενικότερα. Προσθέστε το σαν καρύκευμα στα φαγητά σας ή καταναλώστε το ωμό στις σαλάτες σας.

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

 

Πηγές:

  1. Αντώνιος Ζαμπέλας : «κλινική διαιτολογία & διατροφή με στοιχεία παθολογίας», Ιατρικές εκδόσεις Π.Χ Πασχαλίδη, (Θεσσαλονίκη 2007).
  2. Neal’s Yard Remedies, Covent Garden-London «Βότανα: θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις», (εκδόσεις πεδίο, Α’ τόμος, 2015).
  3. Σαρλότ Χέι, «100 κορυφαίες τροφές για το ανοσοποιητικό σύστημα», (εκδόσεις Μίνωας, 2007).
  4. Χολέβα Β., Παρλαπάνη Ε., Μποζίκας Β.: «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ», (University Studio Press, Αθήνα, 2016).

Comments are closed.

Scroll To Top