Νέα άρθρα

9 TOP Τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο!

τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο

9 TOP Τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο!

Μπορεί η διατροφή να αυξήσει την λίμπιντο και την ερωτική μας διάθεση; Ποιες τροφές μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά σε αυτό; Πόσο συχνά πρέπει να τις καταναλώνουμε και σε ποια ποσότητα;

Η σωστή, ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή αποτελεί την λύση για την σωστή λειτουργία του οργανισμού γενικότερα. Ένα από τα κύρια οφέλη είναι και η αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, της λίμπιντο. Οι παρακάτω τροφές αποδεδειγμένα λειτουργούν θετικά, όταν καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

 

 

·        Μαύρα σμέουρα (βατόμουρα)

Περιέχουν φυτοχημικά συστατικά που ενισχύουν τόσο την λίμπιντο όσο και τη σεξουαλική αντοχή. Καταναλώστε 10 μαύρα βατόμουρα ή αλλιώς μια κουταλιά της σούπας σπόρους βατόμουρων, σε καθημερινή βάση.

 

·        Μπρόκολο

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα και άρα βοηθά αποτελεσματικά την στυτική λειτουργία. Η κατανάλωση του λαχανικού αυτού έχει επίσης σχετιστεί και με την βελτιωμένη γυναικεία λίμπιντο. Απολαύστε το σαν σαλάτα σε καθημερινή βάση προσθέτοντας άφθονο λεμόνι το οποίο προσδίδει βιταμίνη C στον οργανισμό.

 

·        Γαρίφαλο

Στην Ινδία το γαρίφαλο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας εδώ και αιώνες, λόγω των φυσικών του εκχυλισμάτων, τα οποία είναι ικανά να αυξήσουν την σεξουαλική διάθεση.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τσάι της αρεσκείας μας, να προσθέσουμε λίγο κύμινο και κανέλα και να έχουμε ένα νόστιμο, αφροδισιακό ρόφημα!

 

·        Σύκα

Θεωρούνται εξαιρετικά ενισχυτικά της γονιμότητας και αυξάνουν την έκκριση των φερομονών. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την ερωτική επιθυμία, την σεξουαλική έλξη και την κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Καταναλώστε τα ωμά ή ξερά.

 

·        Καρπούζι

Μπορεί να περιέχει 92% νερό αλλά το εναπομείναν 8% σε θρεπτικά συστατικά, είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική υγεία. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε κιτρουλίνη, ένα φυτοχημικό συστατικό που μετατρέπει την αργινίνη, ένα βασικό για τον οργανισμό αμινοξύ, σε νιτρικά οξείδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία κατά τον ίδιο τρόπο όπως η δραστική ουσία Σιλδεναφίλη (Viagra®).

 

·        Αυγά

Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλής ποιότητας, ζωική πρωτεΐνη. Οι πρωτεΐνες προσφέρουν στον οργανισμό την αντοχή για την εκπλήρωση της ερωτικής πράξης. Επιπλέον είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος L-αργινίνη, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία.

 

·        Κρόκος

Ένα από τα πολλά προτερήματα του κρόκου Κοζάνης, είναι η πληθώρα των αντιοξειδωτικών συστατικών του που μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική απόδοση σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Επειδή δεν μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορείτε να τον προσθέτετε στα φαγητά σας ή στα ροφήματα σας, σε σχεδόν καθημερινή βάση.

 

·        Μαρούλι

Το μαρούλι Iceberg περιέχει οπιούχα συστατικά και αποδεδειγμένα βοηθά να ενεργοποιηθούν οι ορμόνες του φύλου και η σεξουαλική «αναζήτηση» του συντρόφου. Η πράσινη σαλάτα που θα περιέχει το μαρούλι αυτό, είναι μια καλή πρόταση για τα μεσημεριανά σας γεύματα.

 

·        Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ρύθμιση θερμοκρασίας του σώματος και άρα στην στυτική λειτουργία που οφείλεται σε μειωμένη αιμάτωση, ενώ ασκεί και προστατευτική δράση έναντι των ιών δυναμώνοντας τον οργανισμό γενικότερα. Προσθέστε το σαν καρύκευμα στα φαγητά σας ή καταναλώστε το ωμό στις σαλάτες σας.

 τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top