Νέα άρθρα

ΚΟΥΙΖ :ποιο μικροσκοπικό λαχανικό παρουσιάζει ήπιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες;

πιπερια τσιλι

ποιο μικροσκοπικό λαχανικό παρουσιάζει ήπιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

ΚΟΥΙΖ :ποιο μικροσκοπικό λαχανικό παρουσιάζει ήπιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες;

Γνωρίζετε ποιο μικροσκοπικό λαχανικό που χρησιμοποιούμε συχνά στην κουζίνα μας παρουσιάζει ήπιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες; Η πιπεριά τσίλι!

Ακόμα και σε μικρές ποσότητες στα μαγειρέματα μας, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας. Μια μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι περιέχει υψηλά επίπεδα της αντιικής, αντικαρκινικής και αντιοξειδωτικής β-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε κάποιο βαθμό σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η β-καροτίνη και η βιταμίνη Α είναι θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη των επιπτώσεων των οξειδώσεων των κυττάρων καθώς και των τοξίνων στον οργανισμό, παρουσιάζουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης των κυττάρων.

Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη, μια φυτική χημική ουσία με ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες που δρουν σαν φυσικά παυσίπονα ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τον πόνο. Παραδοσιακά οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, του πονοκέφαλου αλλά και τις ιγμορίτιδας.

Μια σημαντική ιδιότητα της πιπεριάς τσίλι είναι ότι παρουσιάζει ήπιες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες λόγω των «καυτερών» συστατικών της καψαϊκίνης και των συγγενών προς αυτήν, καψαϊκονοειδών καθώς η δράση των ουσιών αυτών διεγείρει διεργασίες στον εγκέφαλο που βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσης του ατόμου. 

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Comments are closed.

Scroll To Top