Νέα άρθρα

Γνωρίζετε ότι το περικάρπιο των άνθεων της τριανταφυλλιάς έχει 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια;

περικάρπιο των άνθεων της τριανταφυλλιάς

Γνωρίζετε ότι το περικάρπιο των άνθεων της τριανταφυλλιάς έχει 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια;

Γνωρίζετε ότι το περικάρπιο των άνθεων της τριανταφυλλιάς έχει 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια;

Το περικάρπιο (συγκάρπιο) των άνθεων της τριανταφυλλιάς, είναι το περίβλημα των τριαντάφυλλων και ιδιαίτερα των θαμνωδών τριανταφυλλιών που εμφανίζεται σε αυτά μετά την άνθηση. Περιέχει κατά βάρος 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα πορτοκάλια, ενώ είναι πλούσια πηγή πηκτίνης, αντιοξειδωτικών καροτενοειδών και φυτικών ινών.

Η βιταμίνη C  ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση των ιώσεων ενώ η πηκτίνη βοηθά στην δέσμευση της χοληστερίνης και στην αποβολή της από τον οργανισμό.

Ένας έξυπνος τρόπος να ωφεληθείτε από τα συγκάρπια των άνθεων της τριανταφυλλιάς είναι να φτιάξετε σιρόπι τριαντάφυλλο :

  • βάλτε 125 γραμμάρια συγκάρπια και 500 γραμμάρια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  • Στην συνέχεια σουρώστε με τουλπάνι για να φύγουν σπόροι και σκληρές ίνες και ξαναβάλτε το σιρόπι να βράσει αυτήν την φορά μαζί με 125 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί κατά το 1/3 ο όγκος του.
  • Αφήστε να κρυώσει και αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.

Έτσι θα έχετε ένα γλυκό σιρόπι γεμάτο βιταμίνη C!

Τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έδιναν στα παιδιά της Μ. Βρετανίας σιρόπι τριαντάφυλλο για να προληφθεί η έλλειψη της βιταμίνης C!

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Leave a Reply

Scroll To Top