Νέα άρθρα

Επικίνδυνες τροφές και συστατικά για άτομα με κοιλιοκάκη

fastfoodmain

Επικίνδυνες τροφές και συστατικά για άτομα με κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη (γνωστή και ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία στην γλουτένη) είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου, προερχόμενη από μια σύνθετη ανοσολογική απάντηση του οργανισμού η οποία πυροδοτείται από τη γλουτένη. Η γλουτένη η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και σε άλλα δημητριακά, όπως η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη. Η κοιλιοκάκη εμφανίζει μία σειρά εξουθενωτικών συμπτωμάτων στο άτομο που πάσχει , τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις συγκεκριμένες επικίνδυνες τροφές.

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει αναλυτικά τις επικίνδυνες τροφές που τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη απαγορεύεται να καταναλώνουν, δοσμένες σε αλφαβητική σειρά για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Οι επικίνδυνες τροφές είναι μεταφρασμένες και στην Αγγλική γλώσσα ώστε να μπορεί κανείς να διαβάσει τα περιεχόμενα συστατικά τροφίμων που προέρχονται από άλλες χώρες. Αναλυτικά τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη απαγορεύεται να καταναλώνουν :

0102

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

About The Author

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Leave a Reply

Scroll To Top